Het tropische noorden - Reisverslag uit Darwin, Australië van Conny en Koen Jacops-Huybrechts - WaarBenJij.nu Het tropische noorden - Reisverslag uit Darwin, Australië van Conny en Koen Jacops-Huybrechts - WaarBenJij.nu

Het tropische noorden

Blijf op de hoogte en volg Conny en Koen

13 Maart 2008 | Australië, Darwin

Donderdag 13 maart 2008:

Hallo mensen,

We zijn er deze keer redelijk snel om jullie terug wat op de hoogte te brengen. We zitten hier in de State Library in Darwin omdat ze hier gratis internet hebben. En gratis is altijd dubbel plezier. :-)

Hierbij geven we jullie de avontuurtjes van de laatste 10 dagen.

We zijn nog tot dinsdag (we hadden de pech dat de Aussies maandag Labor Day moesten vieren) in Broome gebleven omdat we toch nog perse naar de garage wilden gaan omdat onze Misty nog altijd wat rare kuren had (de motor valt dikwijls stil als we ontkoppelen en ze drinkt als gek...) Nu blijkt dat het vinden van een deftige garage echt een hel van een job is in de outback. We waren niet echt onder de indruk van de garage (een andere dan die van vrijdag) en nog voor we goed en wel Broome verlaten hadden, was hetzelfde probleem er terug, zij het wat minder vaak. We zijn maar niet terug gereden omdat die jongens maar liefst bijna 70 euro per uur tellen...

Dat is natuurlijk de slechte kant van Broome maar we hebben eigenlijk wel heel hard genoten van de 3 dagen camping die we ons zelf gegund hebben. We zijn er echt van tot rust gekomen na al het rondrijden van de laatste weken. En natuurlijk zijn we een beetje actief geweest, oa bezoek aan de openluchtcinema, Chinatown, museum ivm parelvissen, enkele mooie uitzichten,... En natuurlijk niet te vergeten het wereldberoemde maar voor ons hard overroepen Cable Beach.

Tot zover Broome. Onze conclusie: het stadje wordt door veel mensen als heel gezellig en mooi geprezen maar wij waren niet echt onder de indruk.

Dan zijn we aan de tocht richting Darwin begonnen, met onze sputterende Misty :-)

Door de hevige regenval van de laatste weken (het is in het noorden dus het regenseizoen, door de locals "The Wet" genoemd) waren veel wegen en attracties die op ons programma stonden, afgesloten. Dus dat hielp ons wel om aardig vooruit te raken. :-)

Ja kan het The Wet een beetje vergelijken met onze maartse buien en aprilse grillen, dus eigelijk voelen we ons hier momenteel wel een beetje thuis ;-) Alleen gaat hier na een hevige regenbui de zon volop schijnen en dan wordt het pas echt afzien: warm en de lucht is heel vochtig...

In veel van de dorpjes in de outback zie je ook op elke hoek van de straat een troepje Aboriginals zitten, of meestal liggen, roepen en drinken,... Soms wel grappig om te zien maar we moeten er toch niet veel van hebben.

In Halls Creek bijvoorbeeld kwam er eentje vragen (eigelijk was hij al aan het roepen van 20m ver en probeerden we hem te negeren) om een foto van hem te maken. Normaal mag je dat dus niet doen omdat dan een deel van hun ziel in de foto verloren gaat. Maar als je er dan voor betaalt dan is het ineens weer geen probleem. "Cultuur" noemt dat dan zeker.

Verder naar het noorden hebben we even een omweg gemaakt richting Wyndham om The Grotto te bezoeken. Een prachtige zwempoel, omgeven door steile rotsen, met een mooie waterval en natuurlijk een liaan. Vooral dat laatste interesseerde ons! :-)

Van The Grotto zijn we naar Kununurra gereden. De volgende dag zijn we heel vroeg (vertrek voor zonsopgang, opstaan rond 4u30!!!) een 2 uur durende vlucht gaan maken. Vertrokken uit Kununurra, boven Lake Argyle gevlogen, dan over Texas Downs (een van de grootste veehouderijen van australie, meer dan 7.000 runderen, enkele honderden paarden en maar liefst 160.000 ha weides). Vervolgens over de prachtige Purnululu NP gevlogen of soms ook Bungle Bungles genoemd (is deze tijd van het jaar niet toegankelijk op de grond). Op onze terugweg zijn we langs de Argyle Diamond Mine die een derde van de wereldproductie op zich neemt. Dus money money!!! Spijtig dat we er niet geland zijn :-)
Klein minpuntje is dat Conny een beetje luchtziek geweest is. Wat wil je ook in zo een kleine vliegerke.

We waren om kwart na 8 s ochtends al geland en hadden het gevoel dat het al middag was. Dus nog een hele dag om dingen te gaan doen. Eerst zijn we naar Zebra Rock Gallery gereden. Zebra Rock is een soort gesteente dat (zoals de naam laat vermoeden) uit een afwisseling van witte en donkere (de mooiste vind ik bruin) lijnen bestaat. Natuurlijk is alles in zo een Gallery peperduur en hebben we "per ongeluk" een klein onbewerkt steentje meegenomen, dus gratis :-)

Vanuit Kununurra zijn we via Katherine naar Kakadu NP gereden. Hier opnieuw hetzelfde verhaal dat veel bezienswaardigheden niet toegankelijk zijn door de regenval. We hebben tussen de buien door toch nog enkele leuke wandelingen gemaakt, rotsschilderingen van de authentieke Aboriginals (degene die nog cultuur hadden/hebben) gaan bezichtigen.
Wat het weer betreft was het een beetje slechte timing om Kakadu te bezoeken maar Australie is zo groot dat je niet overal op de goeie moment kan zijn.

En zo zijn we dus uiteindelijk in Darwin verzeild geraakt waar nog wel een toffe sfeer hangt.
Hoofdtaak was om een deftige garage te vinden die ons probleem eindelijk ten gronde kon aanpakken. Na veel omwegen zijn we bij een redelijke garage gekomen die het op 2u geklaard had.
Zalig om nu met ons Misty te rijden, zonder stil te vallen. Want echt veilig is dat niet als je aan elk verkeerslicht stilvalt... Conny heeft dikwijls haar ogen toegeknepen :-) Nadeel is wel dat ik nu het stuur terug wat meer aan haar moet afgeven.

De fotos zullen we zo snel mogelijk plaatsen. Blijkbaar is gratis dus toch niet altijd goed. Conny kon een stukje software niet installeren op de pc in de bib... Jammer!

Dikke kussen van ons en tot gauw!!!

Koen en Conny

• 13 Maart 2008 - 06:11

Jackie:

hey daar jullie twee, wat een avontuur! het is te hopen dat je nu met jullie camperke meer geluk hebt maar ja dat beestje heeft toch ook al afgezien hé. Hier is nog alles hetzelfde storm, buien en af en toe een zonneke echt genieten van het weer is er dus niet bij , maar...als jullie terug zijn zal het wel beter zijn . Ik ben al aan't aftellen ...

• 13 Maart 2008 - 07:23

Sonja En Rudi:

het is wel waar dat jullie niet alles kunnen zien;maar al bij al hebben jullie toch de reis van je leven.en dan zo avontuurlijk!ben benieuwd naar de foto's.amuseer jullie nog en zijt voorzichtig ginder.xxxxxxmama

• 13 Maart 2008 - 12:47

Mirese:

tof om een kaart te ontvangen van jullie,al is ze dan onder "dwang" geschreven.

we zullen ze koesteren

jan en mirese

• 13 Maart 2008 - 17:45

Werner:

Hey world travellers Conny & Koen.. lucky ones!! :biggrin:

Amai amai amai dat is ongelofelijk welke avonturen jullie daar allemaal meemaken hé!

Hopelijk hebben jullie vanaf nu niet te veel pannes meer met Misty, ik zal in ieder geval een kaarsje branden!

Cable Beach wordt door vele bezoekers als een van de mooiste stranden van Australie en soms wel van de hele wereld genoemd!!
    En Conny heb je hier al enkele bijzondere schelpjes voor je verzameling gevonden!:?:

Amai seg Zebra Rock is geschat op zo'n 600 miljoen jaar oud!
    In de stenen zou volgens velen de 'Spirit of Australia' zichtbaar zijn met hun weergaloos natuurlijk uiterlijk en een typische Australische kleur.

De Australiërs zeggen dat de Zebra Rock niet zomaar een steen is, maar een steen die geluk brengt dus das een heel goed omen voor JULLIE hé met da gratis steentje hé! :D

Ik wens jullie nog een hele leuke en gezellige voortgang van jullie reis!

Heel veel plezier nog met het eten geven aan alle diertjes want dat is wel leuk hé! :D

Bye bye and have fun maar rijdt met Misty wel voorzichtig hé!!

Veel liefs,

Werner Xxx

• 13 Maart 2008 - 18:51

Tineke:

Hallo Conny en Koen!!

Laaaaaaaaaaaaaaaaang geleden! Sorry hè, ik ben zo druk bezig met vanalles en nog wat (ik ben de opleiding tot lerares lager onderwijs gestart en het vergt veel van mijn tijd :-) Ik lees en zie dat het daar nog allemaal reuzegoed zit aan de andere kant van de wereld. Houden zo!! Geniet nog heel wat van het laatste deel van jullie vakantie, het gaat zo snel. Als jullie terug zijn richten we nog eens een fameuze ladies night in, goed?! Ja sorry Koen, je gaat ze even moeten missen, dat zal afkicken worden hè?!

Veel liefs en nog veel plezier,
    Tineke

• 13 Maart 2008 - 20:12

Eugeen En Hilde:

Dag Conny en Koen

Weeral veel kilometers afgelegt de voorbije dagen, maar ja, anders geraken jullie niet op jullie eindbestemming!!
    Het zal wel weer interessant geweest zijn en de moeite waard,maar zonder foto's wel moeilijk voor te stellen voor ons. Dus we kijken uit naar de volgende foto's.

Hopelijk is Conny haar nare ervaring met het vliegtuigje al vergeten, maar het zal wel de moeite waard geweest zijn om dat eens mee te maken!!!

Nog veel rijplezier met de gerepareerde Misty, en blijf vooral voorzichtig!!!!!

• 13 Maart 2008 - 22:57

De Boebies:

hey jullie daar!
    ook al sturen we meer met de gewone msn wou ik mij gewoon nog even laten horen op deze site hé.weer straffe verhalen zo te horen,ze noemen dit niet voor niks een AVONTUURLIJKE reis he :-)
    hopelijk is het snel mei want nu heb ik jullie toch al even niet gezien he...
    COME BACK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    WE MOETEN GROOTE KARAOKE-SCHADE INHALEN!
    in ieder geval denk nog niet aan 1 mei en maak er die laatste twee maanden nog maar iets mooi van hé.ben ook heel benieuwd voor de foto's hoor(denk niet dat jullie met één album zullen toekomen...:-) )
    en de filmpjes zal ook de moeite zijn!
    tot de volgende en ai taak toe joe soen!
    greetzxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    nog veel reisplezier,veel geluk met jullie duistere misty camper en vooral goed overeen komen hé :-)
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 14 Maart 2008 - 15:21

Sofie:

Hallo,

Lang geleden, maar ik blijf het volgen hoor. Geniet zeker nog van de laatste dikke anderhalve maand! Ik wilde ook nog es laten weten dat de oplossing van de 'prijsvraag' net op tijd binnen was ;). Je hebt gelijk, Koen, rekening houdende met de moeilijkheidsgraad... Ik vermoed dat de prijsuitreiking (met korte ei) ergens in mei zal plaatsvinden, dat zal wel passen hé :)

Groeten en het amusement daar nog!

Sofie

• 15 Maart 2008 - 11:23

Tineke En Kurt :

Ik vind het echt tof om jullie wilde verhalen te kunnen volgen, het moet echt tof zijn om is zo lang te verblijven in een andere cultuur. Alleen jammer van jullie camper, daar hebben jullie het blijkbaar echt niet mee getroffen. Maar da's maar een klein minpuntje in zo een fantastisch land en al de dingen die jullie al hebben meegemaakt. Geniet er nog maar van en wees voorzichtig!
    Dikke knuffel en kus xxx

• 16 Maart 2008 - 16:42

Jeanke De Visser:

Amaai, heb ik spijt dat ik niemand gevonden heb om eens af te komen. Zo een avontuur, dat vliegerke, die liaan , plezant allemaal . Geniet er met volle teugen van want het is nen topper in jullie leven.

Ik kijk al uit naar de verhalen als jullie terug zijn.

• 17 Maart 2008 - 09:55

Bart & Kim:

Hoi Koen en Conny

Bedankt voor jullie leuke kaartje! Dat er jullie nog vele avonturen mogen overkomen. Plezante dan toch hé! Wij hebben ook iets avontuurlijks ondernomen nl een huis gekocht in Bornem. 1 juli verhuizen we. Ik ben ook op zoek naar werk in de buurt van Bornem. Jullie zijn alvast enorm welkom om eens een glaasje te komen drinken in ons nieuwe huisje.

B&K